Wat meer over Liesbeth
... joh, dat is iets voor jou ...                                                                                                          (terug)


15 februari 1989 was voor Liesbeth de eerste kennismaking met de volksmuziekgroep De Glacis. Nog maar een korte tijd daarvoor had ze haar oude jeugdliefde - de accordeon - weer uit de koffer gehaald en afgestoft. Aan de muziekschool in Bergen op Zoom nam ze weer wat lessen. Op die plek had Frans Nefs de vraag neergelegd of er voor De Glacis wellicht een geschikte muzikant was. Want de groep zat op dat moment zonder accordeonist(e). Haar docent zei:"joh, dat is iets voor jou". Nou wist Liesbeth niet veel van volksmuziek, maar van De Glacis had ze al wel eens gehoord en dus besloot ze een kijkje te gaan nemen. "In het begin vond ik het best moeilijk, want bij de muziek van De Glacis moest je vanuit een simpele basis-melodie zelf maar je eigen "pertijke" zien te maken".

Liesbeth's eerste optreden bij De Glacis was bij een feest van het Oudenbosche Mannenkoor. De zenuwen gierden door haar hele lijf. Maar het bleek een leuke ervaring te zijn. Nog lange tijd heeft ze het heel spannend gevonden als ze moest optreden. Zenuwachtig voor een optreden is ze  al lang niet meer, want ze speelt inmiddels al méér dan een kwart eeuw mee en bovendien praat ze de boel aan elkaar alsof ze nooit anders heeft gedaan.

 

  

"De repetities vind ik altijd een feest. Die zal ik niet gauw overslaan".

Liesbeth had ooit ook nog andere muzikale bezigheden en een daarvan was spelen in een " meiden-dweilband". Daarin blies ze trompet. Hoewel ze niet echt met carnaval (in Bergen op Zoom heet dat "vastenavend") is opgegroeid - ze is geboren en getogen in 't Gooi - is dat voor haar een mooie tijd geweest. Verder heeft ze een aantal jaren, samen met René, in de Ierse folkgroup "Shamrock" gespeeld. Ook dat was een prachtige tijd met veel hoogtepunten. Zo heeft ze 'n keer met deze Ierse band op het grote podium van "de Doelen" in Rotterdam gespeeld voor duizend mensen. 

"De Glacis is echter altijd de hoofdmoot geweest. Dat doe ik nog steeds met veel plezier. Het staat ook voor een prachtige vriendschap waarin ik me goed en veilig voel; voor leuke, ongecompliceerde muziek waar we, naast onszelf, ook heel veel mensen een enorm plezier mee doen".

 


                           Liesbeth met de Irish Folkgroup "Shamrock". 

René speelde hier ook bij.